Predstavljanje knjige / Tomislav Šovagović „Spremište Trešnjevka“

25. studenoga 2021.
Tomislav Šovagović
Tomislav Šovagović

U srijedu 1. 12. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje najnovije knjige Tomislava Šovagovića „Spremište Trešnjevka“. Ugodni razgovor vodit će Darko Pernjak.

Ulomak iz uvoda:

„Hodao sam Jarunom u pidžami. One prve doseljeničke zagrebačke noći, na izmaku kolovoza 1985. godine, s ocem Josipom i sestrom Evom, dok je majka Jadranka u prizemlju Ulice Đure Šimunića 35 raspremala šibenske stvari. Hodao sam u strahu da novi kvart ne vidi noćnu odjeću, bojeći se da iz mraka ne iskoči stranac poput nas i uzvikne: „Zar nisi imao nešto drugo obući?“ A nisam. Dok se ne raspakiramo.“

Zbirka „Spremište Trešnjevka“ sadržava 60 priča posvećenih Zagrebu u drugoj polovini 1980-ih. Knjigom ponovno defiliraju raniji Šovagovićevi junaci („Cesta knezova Bribirskih“, „Rudnik čvaraka“, „Ispod skala“), smješteni u hrvatsku metropolu koja s Univerzijadom doživljava sportski procvat. Priče su ujedno kronika vremena kojeg će se suvremenici s nostalgijom prisjetiti i pridodati mu pokoji svoj utisak, dok će mlađi sa zadovoljstvom uroniti u prošlost svojih roditelja.

Predstavljanje se odvija u suradnji s koprivničkim ogrankom Društva hrvatskih književnika u sklopu programa „Pisec na kipec“ koji je financiran sredstvima Grada Koprivnice.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108). Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina.

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice