Predstavljanje knjige / Sonja Delimar “Biti ili ne biti (svoja) : poetski dijalozi s hrvatskim autorima”

1. lipnja 2021.
Sonja Delimar
Sonja Delimar

Predstavljanje nove knjige Sonje Delimar Biti ili ne biti (svoja) : poetski dijalozi s hrvatskim autorima održat će se u srijedu, 9. lipnja 2021. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Stručno-znanstveni odjel, 2. kat). Knjiga je objavljena ove godine u nakladi renomiranog izdavača Matice hrvatske iz Zagreba u biblioteci Podzvizd.

Sonja Delimar radi u koprivničkoj Gimnaziji „Fran Galović“ kao profesorica hrvatskog jezika, u statusu savjetnice. Dosad je objavila zbirku pjesama Zavođenje Zeusa (2016.) pod pseudonimom Glorija Jagoda Magdalena te nekoliko ciklusa pjesama u časopisima Forum, Kolo, Vijenac, Riječi, kao i na nekoliko internetskih portala.

Svoju novu zbirku pjesama Biti ili ne biti (svoja) : poetski dijalozi s hrvatskim autorima Sonja Delimar zasniva na zanimljivom konceptu dijaloga s hrvatskim pjesnicima, od Marka Marulića, „oca“ hrvatske književnosti sve do današnjih  pjesnika. Prema riječima Davora Šalata, autora pogovora, takva, osobna i alternativna, povijest hrvatske poezije „u stotinjak slika“ u velikoj je mjeri baš i iznjedrila autentičan lik intrigantnoga i privlačnog pjesništva Sonje Delimar.

Predstavljanje knjige Sonje Delimar održat će se u okviru programa „Šetnja kroz Stručno-znanstveni odjel – tema: poezija“. Voditeljica programa bit će dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina, knjižničarska savjetnica.

Ulaz je slobodan, a za prisustvovanje nije potrebna prethodna prijava.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice