PREDSTAVLJANJE KNJIGE ŠESNAESTOGODIŠNJEG VLATKA SMILJANIĆA O MARI MATOČEC

19. rujna 2011.

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica i Povijesno društvo Koprivnica organiziraju u srijedu, 21.9.2011. u 18 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici, Zrinski trg 1 predstavljanje knjige Vlatka Smiljanića Mara Matočec: hrvatska spisateljica, prosvjetno-kulturna aktivistica i političarka – biografija.
Vlatko Smiljanić, autor knjige, ima svega šesnaest godina i učenik je drugog razreda Gimnazije u Virovitici. Osim što objavljuje stručno-znanstvene radove i redovito sudjeluje na školskim natjecanjima, često je nagrađivan za svoje uspjehe. Knjigu o Mari Matočec (Đelekovec, 1885. – Korija, 1967.), koja sadrži bogatu dokumentarnu građu na ukupno 183 stranica, prvi puta je predstavio na 125. obljetnicu rođenja ove karizmatične Podravke , 13. listopada 2010. u dvorcu Pejačević u Virovitici. Objavio ju je u vlastitoj nakladi uz financijsku podršku roditelja i donatora. Od početka ove godine postao je jedan od najmlađih članova Matice hrvatske u povijesti. U suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom snimio je dokumentarni film o Mari Matočec, koji je javnosti premijerno prikazan u srpnju 2011. godine.
Trenutno radi na izdavanju Sabranih djela Mare Matočec „Puku, Kristu i Domovini“. Na više od tri stotine stranice bit će objavljena sva poznata djela Mare Matočec koja su bila objelodanjena tijekom njenoga vremena, uz nekoliko sačuvanih igrokaza te mnoštvo neobjavljenih priča i pjesama u ostavštini obitelji Matočec i obitelji Doroteje Valentić, prof.
Knjiga o Mari Matočec moći će se kupiti po promotivnoj cijeni od 60,00 kuna.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice