POPUNJENO / Predstavljanje knjige putopisa / Lea Bijač „Ti (pusto)loviš“

8. prosinca 2021.
Lea Bijač "Ti (pusto)loviš"
Lea Bijač “Ti (pusto)loviš”

U srijedu 15. prosinca 2021. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će prvu knjigu putopisa predstaviti Lea Bijač. U programu koji će moderirati Lidija Dujić o knjizi će uz autoricu govoriti Darko Pernjak, Lada Žigo Španić i Enerika Bijač, dok će o fotografijama u knjizi govoriti Mario Periša i Zoran Bijač. Predstavljanje knjige organizirano je u suradnji s koprivničkim ogrankom Društva hrvatskih književnika.

„Ti (pusto)loviš“ knjiga je putopisa koja sadrži opise i fotografije putovanja po Antarktici, Vijetnamu i Kambodži, Keniji i Tanzaniji te Tajlandu.

Autorica knjige Lea Bijač rođena je 1995. godine u Koprivnici, gdje i živi. Nakon završene osnovne škole i jezične gimnazije upisala je studij Kroatistike i Francuskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, no odlučila se prebaciti na preddiplomski studij Novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici, koji je ove godine i završila. Član je suradnik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika i u njemu aktivno djeluje. S obitelji svijetom putuje od 11. godine života te je tako do sada posjetila 43 zemlje i stupila na svih sedam kontinenata. Kao svjetska putnica već dugi niz godina piše o svojim avanturama, a na putovanja, iako ponekad zaboravi penkalo, ne odlazi bez fotoaparata. Krajnji joj je cilj posjetiti, doživjeti i opisati barem 100 svjetskih zemalja. Šest ih je u knjizi “Ti (pusto)loviš” već objedinjeno.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108). Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina.

Veselimo se Vašem dolasku!

 

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice