Predstavljanje knjige / „Pjesme od vjetra“ Ivanka Popijač Vrbanić

15. studenoga 2022.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica u srijedu, 23.11.2022. u 18 sati na Stručno- znanstvenom odjelu održat će se predstavljanje knjige „Pjesme od vjetra“ Ivanka Popijač Vrbanić.

Autorica Ivanka Popijač Vrbanić rođena je u Bednji 5.6.1953. a umrla je 9.7.2019., u Zagrebu. Majka je troje djece i baka troje unučadi.

Profesorica je hrvatskog jezika i književnosti i knjižničarka. Od 1986. godine radila je u Knjižnicama grada Zagreba. Posljednjih deset godina vodila je knjižnicu u Dugavama kao koordinatorica knjižnice i informatorica. Organizirala je mnogobrojne likovne izložbe, tribine, predstavljanja knjiga i različite aktivnosti vezane uz rad knjižnice u lokalnoj zajednici.

Bila je član Hrvatskog sabora kulture u Zagrebu. Od 2004. godine bila je članica Društva prijatelja glagoljice. Više od 15 godina pjevala je u Mješovitom zboru „Bašćina“ koji promiče glagoljaško pjevanje. Bila je ponosni član Hrvatsko zavičajno društvo bednjanskoga kraja i radila je na promicanju bednjanskog govora. Prevodila je sa slovenskog jezika i u izdanju Mozaik knjige objavila niz prijevoda znanstveno-popularnih djela. U glasilu Društva prijatelja glagoljice objavila je pjesme na kajkavskom dijalektu. Njeni putopisi, eseji i pjesme nagrađivani su na mnogim natječajima u Republici Hrvatskoj.

U programu će sudjelovati:

  • Božica Jelušić, govorit će o knjizi „Pjesme od vjetra“
  • Zoran Crnčić, izvest će uglazbljene stihove Ivanke Popijač Vrbanić
  • Katica Rajić Popijač, Sonja Bistrović i Tatjana Vrhovnik, govorit će stihove iz zbirke

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice