Predstavljanje knjige / Petar Fijačko „Leksikon naziva koprivničkih ulica i trgova“

6. prosinca 2023.

U srijedu, 13.12.2023. s početkom u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje „Leksikona naziva koprivničkih ulica i trgova“ autora Petra Fijačka.

U predstavljanju će uz autora sudjelovati i recenzent knjige prof. dr. sc. Vuk Tvrtko Opačić redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Uz vlastiti dom kao mjesto stalnog prebivališta, najbolje poznajemo te najlakše možemo razviti  povezanost prema svojemu svakodnevnom okruženju, a koje sačinjavaju upravo ulice i trgovi, odnosno susjedstva u kojima provodimo svoje vrijeme. Jednom kad te osjećaje prenesemo na širi prostor, bit će nam vidljivije one karakteristike mjesta koje ga čine posebnim ili jedinstvenim, s kojima se možemo povezati te razviti osjećaj pripadnosti i ponosa.

Ovaj Leksikon doprinos je poznavanju našeg grada i kao takav neka nam bude obavezni stanar naših polica s knjigama, a Vas pozivamo da dođete na predstavljanje i „prošećete“ ulicama i trgovima našeg lijepog grada te ga malo bolje upoznajte.

Leksikon je objavljen uz potporu Grada Koprivnice.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice