Predstavljanje knjige / Monografija “Barbara Percač – retrospektiva slika i pjesama”

18. travnja 2021.
Barbara Percač - retrospektiva slika i pjesama
Barbara Percač – retrospektiva slika i pjesama

U srijedu 28. travnja 2021. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici održat će se predstavljanje monografije “Barbara Percač – Retrospektiva slika i pjesama”.

Monografiju će predstaviti:
Dražen Ernečić, urednik Biblioteke Posebna izdanja OMH u Koprivnici
Maja Kušenić Gjerek, književnica i autorica proslova
Edita Janković Hapavel, povjesničarka umjetnosti
Barbara Percač, autorica monografije.

Monografija “Barbara Percač – Retrospektiva slika i pjesama” prava je riznica iznimno plodnog i dvojnog umjetničkog opusa kojim autorica obilježava 50 godina rada i stvaralaštva.
A to nadahnuto i bogato stvaralaštvo traje od 1969. do 2019. godine i skladno je prikazano unutar ove knjige u mozaiku od stotinjak stranica u kojoj je autorica sublimirala stotinjak svojih slika u brojnim likovnim tehnikama kojima je eksperimentirala, dvadesetak standardnih i kajkavskih pjesama, potom zahvalnice, priznanja i diplome s pjesničkih i likovnih domaćih i inozemnih kolonija što će čitatelju odati dojam o životnoj ekspresivnosti autorice i njenom kontinuiranom druženju s muzama umjetnosti.
Knjigu vrlo lijepo upotpunjuju i ogledi književnice Maje Kušenić Gjerek, potom Josipa Slavića i Gerharda Ledića te povjesničarki umjetnosti Edite Janković Hapavel i Helene Kušenić.
Monografija je objavljena kao 13. knjiga u Biblioteci Posebna izdanja nakladnika Ogranka MH u Koprivnici.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice