PREDSTAVLJANJE KNJIGE MIRJANE KRIZMANIĆ „A ŠTO SAD?: UPUTE ZA SUOČAVANJE SA ŽIVOTNIM NEVOLJAMA“

10. listopada 2012.

U srijedu, 17.10.2012. godine u 18 sati u velikoj dvorani Županijske gospodarske komore u Koprivnici (Frankopanska 3) održat će se predstavljanje najnovije knjige psihologinje Mirjane Krizmanić “A što sad? Upute za suočavanje sa životnim nevoljama”. Organizator je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s nakladničkom kućom V.B.Z. Zagreb i Povijesnim društvom Koprivnica.
Ovaj priručnik, prema riječima autorice, može poslužiti kao prva psihološka pomoć koju možete uvijek imati uz sebe kad prijatelji ili psiholog nisu tu. Knjiga nudi izbor uputa za suočavanje s različitim životnim nevoljama kao što su gubitak posla, ljubavni i bračni problemi, problemi s djecom ili gubitak voljene osobe. Upute mogu biti korisne svima koji se u teškim situacijama na mogu osloboditi negativnih misli jer ponuđene tvrdnje pomažu da se o problemima razmišlja na drugačiji način.

Osim ove knjige, Mirjana Krizmanić autorica je izuzetno popularnih priručnika Tkanje života, Život s različitima, U ljubavi i bez nje i Tolerancija u svakidašnjem životu od kojih su neki dugo bili na vrhu ljestvica najčitanijih i najprodavanijih knjiga. Rođena je i školovana u Zagrebu. Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu završila je studij psihologije i ondje radila do umirovljenja u trajnom zvanju redovnog profesora. Na Odsjeku za psihologiju trideset je godina vodila Katedru za kliničku psihologiju, na kojoj je uz kliničku psihologiju predavala i kolegije Zdravstvena psihologija, Psihologija ometenih u razvoju i Psihologijsko savjetovanje. U svom znanstvenom radu bavila se konstrukcijom i izradom novih psihologijskih testova i upitnika te istraživanjima kvalitete življenja i smisla za humor. Jedan je od osnivača nevladine humanitarne udruge “Dobrobit” koja se bavila pružanjem psihosocijalne pomoći ratnim stradalnicima, edukacijom profesionalaca te pisanjem tekstova iz područja psihosocijalne pomoći. Društveno je i dalje angažirana.

S Mirjanom Krizmanić razgovarat će Koraljka Penavin, urednica u nakladničkoj kući V.B.Z. iz Zagreba. Knjiga će se moći kupiti po promotivnoj cijeni. Svi zainteresirani su dobrodošli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice