Predstavljanje knjige / Mario Filipi „Nikola Tesla ispod paučine“

17. siječnja 2023.

 U četvrtak 19. siječnja 2023. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Koprivnici održat će se predstavljanje knjige „Nikola Tesla ispod paučine“ koju je napisao Mario Filipi. Predstavljanje je organizirano povodom 80. obljetnice smrti Nikole Tesle.

Mario Filipi, novinar i publicist, hrvatski branitelj i stopostotni invalid Domovinskoga rata predstavit će knjigu “Nikola Tesla ispod paučine”, a skupom će moderirati Dražen Ernečić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Koprivnici.

Autor Mario Filipi upoznaje čitatelje s činjenicom da je Nikola Tesla u njegovim očima od malih nogu bio veličanstvena ličnost i dečko koji je iz provincije otišao u Ameriku i prevrnuo svijet naopačke – to je nešto posebno.

Autor kaže: Došao sam na ideju da pišem o Nikoli Tesli povodom 160. obljetnice rođenja kad su o njemu napisane gluposti. Morao sam istraživati kako bi istina o Nikoli Tesli izašla na vidjelo. Njega su proglašavali da nije bio dobar matematičar, da je mrzio žene, da je bio nedruštven čovjek i čudak. Došao sam do dokumenata koji su govorili o njemu kao osobi. I u knjizi piše kako je Tesla bio nježan, suosjećajan, društven i duhovit čovjek, a ima puno dokumenata koji govore o povijesti i o administrativno-političkom stanju u doba kad je on rođen.

Mario Filipi završio je studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Braniteljima u Domovinskom ratu pridružio se kao snimatelj i fotoreporter, a ranjen je 13. listopada 1991., kad mu je prilikom proboja prema Vukovaru tenkovska granata odnijela lijevu ruku i desnu nogu.

Filipi se danas uspješno bavi publicistikom, glumom, fotografijom, voćarstvom i sportom. Piše kolumne i do sada je objavio tri knjige te zbirke pjesama i jednu monodramu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice