Predstavljanje knjige / Marija Terek “Moje sjećanje na Vukovar 1991. godine”

10. studenoga 2021.
Marija Terek
Marija Terek

U srijedu 17. 11. 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige Marije Terek “Moje sjećanje na Vukovar 1991. godine”.

Marija Terek (rođena Ivek) rodila se 2. siječnja 1948. godine u Branjini (Baranja), kao sedmo dijete u obitelji. Roditelji su joj bili krojači te su svojim trudom i zanatom školovali i podigli četvero djece. Troje njih umrlo je prilikom rođenja. Osnovnu školu završava u Kneževu, a srednju ekonomsku u Belom Manastiru, 1967. godine. Posao u Baranji nije mogla dobiti te nakon godine dana odlazi u Osijek, gdje se zapošljava u struci. Godine 1971. udaje se i odlazi u Vukovar, a 1972. godine počinje raditi u Medicinskom centru Vukovar, u Higijensko-epidemiološkom odjelu, kao administrator.

Rat je zatječe u Vukovaru na radnom mjestu u Higijensko-epidemiološkom odjelu, smještenom na Sajmištu kbr.2, koji se zbog ratnih djelovanja seli u prostore same bolnice. Iz bolnice izlazi u zadnjem konvoju te nastavlja život u Subotici Podravskoj, gdje i sada živi.

PO izlasku iz Vukovara, kao djelatnicu bolnice Vukovar, zapošljavaju je u sadašnjoj Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, na poslovima prijemne kancelarije, gdje ostaje do invalidske mirovine u koju odlazi 1995. godine, kao hrvatski ratni vojni invalid. Majka je jednog sina koji s obitelji živi i radi u Zagrebu.

Voli pjevati i pjeva u crkvenom zboru Svete Margarete u Subotici Podravskoj i Zboru Matice umirovljenika Rasinja. Aktivna je u društvenom i crkvenom životu mjesta.

“Moje sjećanje na Vukovar 1991. godine” prva je Marijina knjiga nastala kao plod razmišljanja još u okupiranom Vukovaru, a prije svega obećanje ranjenicima u Vukovarskoj bolnici da će staviti na papir sjećanja, ako preživi te strahote.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice