Predstavljanje knjige Josipe Pavičić Berardini „Šest milimetara“

2. ožujka 2018.

U petak, 9. ožujka 2018. u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica Josipa Pavičić Berardini predstavit će knjigu „Šest milimetara“. Uz autoricu, na predstavljanju knjige koje se održava u okviru programa „Zajedno do zdravlja“, gostovat će dr. Marija Sačer, specijalist kliničke citologije i dugogodišnja predsjednica Lige protiv raka Koprivničko-križevačke županije, potom sadašnji predsjednik županijske Lige protiv raka  dr. Željko Odobašić, otorinolaringolog i Željka Zetović, predsjednica Udruge žena s bolestima dojke „Nada“ iz Koprivnice. Oni će doprinijeti informiranju i senzibilizaciji javnosti o potrebi prevencije i ranog otkrivanja raka dojke, a čemu je posvećen i 24. ožujka, Dan narcisa.  Dan žena, 8. ožujka također je povod problematiziranju ove važne teme. 

Suočivši se s dijagnozom karcinoma dojke u 35. godini, Josipa Pavičić Berardini osjetila je strah i tugu – zbog liječenja koje je čeka, zbog najbližih, zbog brige za djecu… A zatim je odlučila da će slušati svoje tijelo i voljeti sebe, a karcinom prihvatiti kao dar. Bio je to prvi od šest koraka prema izlječenju koje je iskreno, emotivno i s mnogo snage i hrabrosti opisala u svojoj knjizi “Šest milimetara”.

Na pitanja kako se osjeća žena nakon dijagnoze karcinoma, od čega se sve mora oprostiti i kako može ponovno osmisliti svoj život, ali i koje popratne pojave terapije može očekivati, kako prilagoditi prehranu i sl. Josipa Pavičić Berardini dala je u svojoj knjizi jasne, praktične i provjerene odgovore. Ne dopustivši da je strah nadvlada, s punom sviješću suočila se s odlukama koje su bile pred njom, a njezina ispovijest može pomoći i brojnim drugim ženama koje se suočavaju s dijagnozom karcinoma.

Josipa Pavičić Berardini provela je dva desetljeća karijere u tiskanim i TV medijima te objavila tri romana „Sara Santini“, „GL’amour“ i „Lopov moje mladosti“. Danas je voditeljica autogenog treninga, bavi se pisanjem, humanitarnim radom i pružanjem psihološke pomoći.

Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice