Predstavljanje knjige / Ivica Prtenjača „Sine, idemo kući“

23. veljače 2022.
Ivica Prtenjača
Ivica Prtenjača

U srijedu 2.3.2022. u 18 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige za koju je autor Ivica Prtenjača dobio V.B.Z.-ovu književnu nagradu za najbolji neobjavljeni roman 2021. godine.

Ivica Prtenjača rođen je 1969. godine u Rijeci, gdje je studirao kroatistiku na Pedagoškom fakultetu. Radio je kao čitač vodomjera, naplatničar plina, dostavljač sladoleda, skladištar, građevinski radnik, galerist, serviser vatrogasnih aparata, trgovac, knjižar, voditelj marketinga, glasnogovornik.

Objavio je više knjiga poezije i proze od kojih su najpoznatije “Dobro je, lijepo je”, “Pisanje oslobađa”, “Uzimaj sve što te smiruje”, “Brdo”, “Tiho rušenje”, “Plivač”, ali od spomenutih knjiga čitatelji ga najbolje znaju po dvostruko nagrađenom romanu “Brdo” za koji se trenutno snima se igrani film.

U Koprivnici će predstaviti knjigu „Sine, idemo kući“ za koji Novi list kaže sljedeće „U središtu pažnje je četveročlana obitelj koju čine otac, majka i dva sina, od kojih je jedan tek spomenut, a drugi je nositelj priče. Autor im ne daje imena i to vjerojatno ne samo iz namjere jačanja univerzalnosti teme, već možda i stoga što su nazivima otac, majka i sin još jače istaknute baš te njihove odrednice, ta njihova čvrsta obiteljska povezanost i pripadnost.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice