Predstavljanje knjige / Igor Beleš „Listanje kupusa“

20. ožujka 2024.
Fotografija: Ozren Špiranec

U srijedu, 27. 3. 2024. u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige dobitnika Nagrade „Fran Galović“ za 2023. godinu Igora Beleša „Listanje kupusa“.

Igor Beleš rođen je 1978. godine u Vukovaru. Kratke priče objavljivane su mu u časopisu Zarez i Fantom slobode, na internetskim portalima Kritična masa, Čitaj me i XXZ Magazin. Dvostruki je finalist nagrade Prozak, a možda bi bio i trostruki da u međuvremenu nije postao prestar za tu nagradu. Član je neformalne književne skupine Ri-Lit i jedan od scenarista društvene igre Arcadia Tenebra. Kratka priča “33” adaptirana je u radiodramu koja je bila eksponat na izložbi slika. Dosad mu je objavljen roman „Svitanje na zapadu“ i „Listanje kupusa“ za koji je dobio Nagradu „Fran Galović“ 2023. godinu. Živi i radi u Rijeci.

„Listanje kupusa“ priča je o družini An, odnosno trinaestogodišnjacima iz Borova naselja, radničkog kvarta u kojem je Beleš odrastao, čije djetinjstvo 1991. prekida rat. Uoči tragedije koja im se sprema i koja je svakim danom i svakim „noćnim pucnjem“ sve bliža, Belešovi junaci shvaćaju da u njihovoj okolini nestaju djeca i kreću u detektivsku potragu za njima, pokušavajući shvatiti što se to oko njih zapravo događa…

Beleš je svojom knjigom osvojio čitatelje diljem Hrvatske te je Nagrada „Fran Galović“ došla u prave ruke. O knjizi i autoru više na samom predstavljanju.

Radujemo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice