Predstavljanje knjige i radionica / Jasminka Despot Lučanin „Psihologija starenja – izazovi i prilagodba“

12. rujna 2023.

U srijedu, 20. 9. 2023. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (1. kat) održat će se predstavljanje knjige i radionica pod nazivom Psihologija starenja – izazovi i prilagodba. Program je namijenjen osobama treće životne dobi koje žele saznati više kako uživati u životu usprkos tegobama koje neizbježno nosi proces starenje, stručnjacima različitih profila koji u svom radu pružaju stručne usluge starijim osobama i njihovim obiteljima, kako sadašnjim tako i budućim (srednjoškolcima i studentima) te svakoj osobi koju zanima tema starenja.  Uz prikaz knjige, u radionici će sudionici imati prilike razmisliti kako doživljavaju vlastito starenje. Program se organizira uz 1. listopada, Međunarodni  dan starijih osoba.

Gošća koja će o govoriti o ovoj temi  vodeća je hrvatska znanstvenica i stručnjakinja u području psihologije starenja. Naime, autorica knjige i voditeljica radionice je psihologinja dr. sc. Jasminka Despot Lučanin koja je svoj radni vijek odradila kao redovita profesorica na Odsjeku za psihologiju Fakulteta hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu te vanjska suradnica (nastavnica) drugih fakulteta u Hrvatskoj (Filozofskog fakulteta, Medicinskog fakulteta i Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci).

Njezina najnovija knjiga Psihologija starenja – izazovi i prilagodba (Naklada Slap, 2022.) usredotočena je na psihološke aspekte procesa starenja i života u starosti. Knjiga pokazuje  da su starije osobe puno sposobnije nego što nam se obično čini, da su prilagodljive i da mogu usvajati nova znanja – upravo obrnuto od stereotipne slike starenja. Napisana je u obliku udžbenika prvenstveno za studente psihologije, no  namijenjena je odraslim osobama bilo koje dobi. Na početku svakog poglavlja navedeni su iskazi stvarnih starijih osoba, od kojih je svaki vezan uz temu poglavlja. Svako poglavlje u knjizi završava određenim praktičnim dodacima u području psihologije starenja.

Budući da svi starimo, ovaj edukativni program o psihologiji starenja bit će koristan za sve odrasle osobe bilo koje dobi.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice