Predstavljanje knjige i putopisno predavanje Gorana Blaževića Pješice od Jordana do Hrvatske

6. studenoga 2017.

Predstavljanje knjige i putopisno predavanje Gorana Blaževića
Pješice od Jordana do Hrvatske

U srijedu, 8.11.2017. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica uz putopisno predavanje svoju će knjigu “Svilim” predstaviti Goran Blažević.

Putopisno predavanje pod nazivom „Solidarity Walk 4 km/h“ donosi priču o putovanju pješice dugom preko 3000 kilometara. Krajem 2016. godine Goran Blažević je krenuo na put tijekom kojeg je hodao od Petre u Jordanu do rodnog Umaga, noseći poruku mira i solidarnosti. Iskustva sa svog petomjesečnog hodanja pretočio je u knjigu pod nazivom „Svilim.“

Tijekom pet mjeseci hodanja Goran je iz uzavrele pustinje stigao do ledenih planina da bi naposljetku izbio na Jadransko more. Na put je krenuo sam, bez ikakve logistike i sponzora, naoružan samo dobrom voljom i željom da pošalje poruku mira i solidarnosti. Namjera mu je bila pratiti puteve po kojima su se kretale izbjeglice iz Sirije i Iraka. Prehodao je Jordan, Palestinu, Izrael, Cipar, Tursku, Grčku, Makedoniju, Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku, pješačeći do Umaga.

Putopisno predavanje bit će popraćeno fotografijama i video zapisima s putovanja.

Svi zainteresirani dobrodošli su!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice