Predstavljanje knjige / Goran Šafarek “Iz dnevnika istraživača”

14. listopada 2022.

Tko nije barem jednom sanjao kako se kao istraživač probija kroz neprohodne džungle, drevne ruševine i upoznaje život izoliranih plemena? No, malo je onih koji su taj san istinski proveli u djelo. Turisti hodaju utabanim stazama, kojima su već milijuni prošli prije njih, a profesionalni putnici otišli su tek korak dalje, često uz dramatična pretjerivanja. Goran Šafarek imao je privilegiju istinski ostvariti taj san. Daleko od tih utabanih turističkih staza provodio je mjesece na znanstvenim istraživanjima sa svrhom i ciljem, na nekim od najegzotičnijih i najdivljijih mjesta na svijetu.

U najnovijoj knjizi koju će u srijedu 19. 10. 2022. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” Koprivnica predstaviti publici nalaze se 272 stranice posvećene istraživanjima i avanturama Gorana Šafareka kroz tropska područja Azije, Afrike i Latinske Amerike. Ova putopisna knjiga uz fantastične opise ovih divljih krajeva donosi i atraktivne fotografije.

Goran Šafarek je biolog, pisac, fotograf i snimatelj. Diplomirao je i radio na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Sudjelovao je u znanstvenom i stručnom istraživanju kako Hrvatske tako i tropskih krajeva. Goran se posvetio i zaštiti prirode, a posebice rijeka. Autor je brojnih popularnih članaka u renomiranim časopisima poput Meridijana i National Geographica, a napisao je i devet knjiga o prirodi. Snimio je i nekoliko dokumentarnih filmova koji su prikazani na više televizija u Hrvatskoj i Europi te radio za slavni BBC i Nat Geo Wild.

Veselimo se vašem dolasku!

 

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice