Predstavljanje knjige / Goran Šafarek “Divlja priroda Hrvatske”

13. listopada 2021.
Divlja priroda Hrvatske
Divlja priroda Hrvatske

U srijedu 20. 10. 2021. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će najnoviju knjigu „Divlja priroda Hrvatske“ predstaviti naš poznati biolog Goran Šafarek.

Hrvatska je zemlja izuzetno bogate prirode. Iako male površine, reljefno je raznolika – od velikih panonskih rijeka koje se izlijevaju u svoja prostrana poplavna područja, brdovitog središnjeg prostora s brojnim nizinama, preko bujno obraslih zelenih planina Gorskog kotara, visoravni s krškim poljima i ponornicama, te strmih i često surovih obalnih planina i divljih kanjona s blještavim slapovima rijeka koje se ulijevaju  u modro Jadransko more, do stjenovite obale koja se svrstava među najljepše na svijetu.

Otkrijte dio tih blaga u knjizi Gorana Šafareka, biologa, fotografa i snimatelja dokumentarnih filmova. Knjiga je podijeljena u sedam poglavlja te kroz veličanstvene fotografije i njihove opise prikazuje brojne vrste biljaka i životinja, krajeve kao i vremenske prilike.

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice