Predstavljanje knjige Filipa Hameršaka – Tamna strana Marsa

14. listopada 2014.

U srijedu, 22. 10. 2014. U 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predstavljanje knjige Filipa HAMERŠAKA „Tamna strana Marsa : hrvatska autobiografija i Prvi svjetski rat“. Predstavljanje se odvija u sklopu 21. Galovićeve jeseni, a povodom obilježavanja 100. obljetnice početka Prvog svjetskog rata i tragične pogibije Fran Galovića. Predstavljanje će se održati u suradnji s Nakladom Ljevak Zagreb.

Povjesničar Filip Hameršak, zaposlen na Katedri za povijest hrvatskog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, u knjizi „Tamna strana Marsa“ pozabavio se, kako kaže podnaslov, hrvatskom autobiografijom i Prvim svjetskim ratom, prikupljajući fascinantna svjedočanstva četrdesetak sudionika tadašnjih ratnih zbivanja, uključujući i one koji će kasnije postati poznati, poput Vladka Mačeka i Josipa Broza Tita. Hameršak je u svojoj knjizi detaljno istražio ne samo arhive, dnevnike i prepiske te objavljena sjećanja, nego se služio i fotografijama koje bilježe vojničko iskustvo na fronti. 

Ova je tema svakako aktualna s obzirom da se cijeli svijet, posebno Europa, prisjeća tamne strane povijesti koja je prije sto godina za sobom ostavila ogromne ljudske žrtve i materijalne štete te bila tek uvertira u još veća stradanja u Drugom svjetskom ratu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice