Predstavljanje knjige / Darko Pernjak „Nije sve tako crno“

17. ožujka 2021.
Darko Pernjak
Darko Pernjak – foto Ivan Brkić

U srijedu 24. ožujka 2021. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoj će najnoviji roman znakovitog naslova „Nije sve tako crno“ predstaviti poznati koprivnički književnik Darko Pernjak. Uz autora, o romanu će govoriti i njegov urednik Andrija Škare.

„Nije sve tako crno“ petnaesta je knjiga koju je uz pet drugih romana, pet zbirki priča, dvije knjige za djecu i jednu zbirku poezije Darko Pernjak objavio u svojoj bogatoj književnoj karijeri. Uz to što piše, Darko Pernjak aktualni je predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika, sudionik u organizaciji različitih književnih manifestacija i aktivni sudionik kulturnog života grada Koprivnice.

O romanu „Nije sve tako crno“:
Roman je to u čijem je središtu portret jednog čovjeka “…kojeg je bijeg od sjećanja i starog života doveo u mali, mirni podravski grad u kojem će mu se dogoditi štošta, od erotskih i alkoholnih avantura preko stvaranja i raskidanja prijateljstava do sitne, podmukle igre koju će s njegovom sviješću igrati poruke s jumbo plakata. Prošlost će ga sustići, naravno i neizbježno, ali nije (samo) rasplet ono što nas tjera da ovaj roman čitamo dalje i dalje: Darko Pernjak je uspio ocrtati besprijekoran portret jednog čovjeka, jednog vremena i jednog grada, toliko živ i precizan da nam se čini da Rajka poznajemo i zapravo, a ne samo kao književnog lika. Kada nekoga poznajemo, njegova nas sudbina zanima, a Rajkovu ćemo saznati uz sigurno vodstvo Pernjakove mirne spisateljske ruke.”

Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice