Predstavljanje knjige / Bruno Šimleša “(P)ostati zdrav”

14. rujna 2022.

U srijedu 21. 9. 2022. u 19 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice ”Fran Galović” Koprivnica svoju će najnoviju knjigu predstaviti Bruno Šimleša.

Bruno Šimleša sociolog je s više od 20 godina iskustva, autor je brojnih knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Prijašnje knjige u kojima je fokus bio na odnosu prema sebi i ljubavi, kao što su “Ljubavologija” i “Škola života”, jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i regiji. Ovo je njegova prva knjiga s fokusom na zdravlje. Tema nije odabrana slučajno jer više od 15 godina pomaže oboljelima od raka da se nose sa svim izazovima pa je dio tih iskustava prenio i u ovoj knjizi, ali se oslonio i na zaključke brojnih znanstvenih istraživanja koja dokazuju utjecaj uma na tijelo.

O knjizi:

Holistički pristupajući zdravlju, autor naglašava važnost misli, emocija i odnosa na naše fizičko stanje te preispituje uobičajeno shvaćanje koncepta zdravog života. Tako preispituje mogu li osjećaj ravnodušnosti ili toksični odnosi s partnerom više naštetiti od nedovoljnog kretanja ili gaziranog pića. Posebno su naglašena četiri faktora koja negativno utječu na zdravlje: neizražavanje emocija, kompromitiranje u odnosima, neosjećanje ljubavi prema sebi i stres.

Knjiga (P)ostati zdrav namijenjena je i zdravima i onima koje već muče boljke da shvate kako svojim odnosom prema sebi i životu mogu poboljšati zdravlje. Bogata primjerima iz stvarnog života, kao i nalazima brojnih znanstvenih istraživanja, knjiga želi kreirati most između znanosti i duhovnosti.

Veselimo se vašem dolasku!

 

 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice