Predstavljanje knjige / Branka Erdelji-Štivić „Bake u avionima“

3. ožujka 2022.
Branka Erdelji Štivić
Branka Erdelji Štivić (Foto: Petra Švarc)

U srijedu 9. 3. 2022. s početkom u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu koprivničke knjižnice održat će se predstavljanje knjige Branke Erdelji-Štivić pod naslovom „Bake u avionima“.

„Bake u avionima“ drugi je roman ove umirovljene liječnice koja je dobro poznata našim sugrađanima. Relativno je nedavno, 2019. godine, predstavila svoj prvi roman „Starenje za početnike“ koji je vrlo lijepo prihvaćen od koprivničke publike. U srijedu ćemo više saznati o novome romanu koji tematizira želju jedne bake da ostane u kontaktu sa svojom obitelji koja se formira daleko od nje zbog fenomena iseljavanja mladih u zapadnu Europu, njihovi roditelji – bake i djedovi – svoje umirovljeničke dane provode u avionima. Baka koja je dočekivala unuke u svom dvorištu ili u svojoj kuhinji postaje baka koja putuje, pitajući se: Kakve ću ja odnose uopće, ikad razviti sa svojim unucima? Preko Skypea ili Zooma? Pa ta djeca neće znati da postoji utješni miris bakinog krila, neće osjetiti sigurnost bakine kuhinje, neće ih djed učiti plivati, pitanje je hoće li uopće govoriti materinji jezik…

Gdje je crta na kojoj se odričemo vlastitih izbora radi ljudi do kojih nam je stalo? Kako se širi krug bliskih osoba zbog kojih smo spremni na kompromise? Svaka od priča Branke Erdelji-Štivić mali je trijumf ljubavi koja se izražava na neočekivan način i obuhvaća protagoniste. Jer zrela dob donosi zrele odnose koji traže zaključak i razrješenje starih nesuglasica, ali i nove izazove.

Branka Erdelji-Štivić liječnica je zaljubljena u književnost. Životno je vezana uz tri grada – Slavonski Brod, gdje je rođena, Zagreb gdje danas živi i gdje je proživjela djetinjstvo i mladost, te uz Koprivnicu, gdje je u zrelim godinama radila kao liječnica školske medicine.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz pridržavanje važećih epidemioloških mjera, a broj posjetitelja u Stručno-znanstvenom odjelu ograničen je na 40.

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice