Predstavljanje knjige „Ažurirani svemir – novosti iz fizike i astronomije“ Daria Hrupeca

4. svibnja 2017.

U četvrtak, 11.5.2017. u 18.00 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica Dario Hrupec predstavit će svoju najnoviju knjigu “Ažurirani svemir – novosti iz fizike i astronomije” objavljenu u izdanju nakladnika In. Tri d.o.o. iz Zagreba.

„Ažurirani svemir – novosti iz fizike i astronomije“ nova je knjiga fizičara Darija Hrupeca, doktora znanosti, docenta na Sveučilištu Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, prethodno zaposlenog na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu. Radi na polju astročestične fizike i visokoenergijske gama-astronomije.

„U poplavi najrazličitijih, sve učestalije i sasvim malignih manifestacija pseudoznanosti, kojima je izloženo naše društvo, u plimi sveopće retradicionalizacije i društva i sve oštrijih nasrtaja na sekularnost države, istinski je užitak pročitati svaki dobar popularnoznanstveni tekst. Kao svjetionici, šibani burom i neprestano udarani zapjenjenim valovima, takvi su nam tekstovi više nego ikad potrebni kako bismo se snašli u ovim bespućima. U tom je smislu čitanje rukopisa Darija Hrupeca bio pravi intelektualni, ali i estetski praznik” – napisao je dr. sc. Nikola Biliškov u dijelu recenzije knjige.

Što je novo u fizici i astronomiji, vezano uz popularne teme kao što su crne rupe, širenje svemira, antimaterija, kamenje koje pada s neba i sl. te pitanja jesmo li sami u svemiru, ali i možda manje popularne, ali ne i manje zanimljive teme prisutnima će otkriti autor knjige.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice