Predstavljanje knjige / Andrija Škare: Dva prsta iznad gležnja

18. rujna 2020.

U petak 25. 9. 2020. godine u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoju će najnoviju knjigu „Dva prsta iznad gležnja“ predstaviti Andrija Škare. S autorom će razgovarati Darko Pernjak.

Andrija Škare (Zagreb, 1981.) diplomirani je novinar. Više od desetljeća radio je na Hrvatskoj televiziji kao novinar, scenarist, urednik i voditelj. Pisao je za brojne časopise i portale. Organizirao je koncerte, književne večeri i razna druga događanja. Prozu je objavljivao u mnogim časopisima u zemlji i inozemstvu, a priče mu se mogu pronaći i u nekoliko zbornika i antologija. Prve je ozbiljnije korake u svijetu književnosti napravio kao osnivač eventualizma pa vrijedi istaknuti Zbornik eventualizma – Nagni se kroz prozor gdje je, kao i ostatak eventualističke ekipe, zastupljen s četiri priče.

Od samostalnih knjiga objavio je: S više mlijeka, molim, Život svijeta koji će doći, Slušaj me i Društvene igre.

Dva prsta iznad gležnja prvi je roman ovog autora koji se ističe među pripadnicima mlađeg naraštaja hrvatskih autora. Kao i njegova ostala prozna djela, ovaj je roman snažno obilježen svim oblicima rock glazbe osamdesetih godina prošlog stoljeća, s mnogo glazbenih i književnih referenci koje prate odrastanje glavne junakinje.

Ulaz je slobodan za sve zainteresirane uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice