Predstavljanje knjiga Tajane Obradović i Suzane Bosnić u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica

20. veljače 2014.

U srijedu 26. 2. 2014. godine u 19.00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica dvije će mlade hrvatske autorice predstaviti svoje knjige, koje su nedavno objavljene u Nakladi Funditus.
Suzana Bosnić, novinarka i spisateljica stasala u zagrebačkom Centru za kreativno pisanje pod vodstvom Miroslava Mićanovića, Tomislava Zajeca i Marinka Koščeca predstavit će svoj književni prvijenac, zbirku kratkih priča Pod zemljom u velikim cipelama. Tajana Obradović, novinarka, urednica i spisateljica čitateljima otprije poznata po prvijencu Cyberseks – Čarobna šuma, predstavit će svoju drugu knjigu Onda znaš kako stvari stoje.
Predstavljanje će moderirati Vera Vujović (Zagreb, 1964.), književna prevoditeljica i urednica knjige Onda znaš kako stvari stoje koja je nagrađena nagradom Kiklop za najbolju dječju knjigu u 2006. Nikola Tesla – snovi koji su nam donijeli struju.
Knjige će se moći kupiti po promotivnim cijenama.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane

Suzana Bosnić Pod zemljom u velikim cipelama

Zbirka kratkih priča „Pod zemljom u velikim cipelama“ prvijenac je hrvatske autorice Suzane Bosnić u kojem koristi isječke iz života, crtice i bilješke koje postaju lirske priče o događaju, osobi, mjestu. Priče svoje pravo značenje skrivaju mnogo više između redaka, nego u njima. Često upravo zadnjim odjeljkom priče, rečenicom ili riječju autorica otvara priču – književno, emocionalno i misaono započinje priču koju upravo završava, ili pak priču započinje u čitateljevoj glavi ili srcu.
Suzana Bosnić (1976.) novinarka je i spisateljica. Priče su joj najprije objavljivane u književnim časopisima, pa u zbirci kratkih priča grupe autora Krom i pakao (Cekape, 2012.). U ljeto 2013. je u izdanju Funditusa objavila zbirku kratkih priča Pod zemljom u velikim cipelama. Za priču Ali, ne, je i nagrađena. Za Suzanu kažu da je osvježenje na hrvatskoj književnoj sceni i da njezine priče na prvi pogled mogu biti promatrane kao novi uzlet vrlo kratke proze, koja u sjećanje priziva mjestimice hladni asketizam pisaca kvorumaške generacije, dok će dublji uvid u njen prozni prvijenac u njezinim krajnje koncentriranim rečenicama otkriti ponajprije poeziju žudnje za prošlim vremenima, upamćenim događajima i izgubljenim ljubavima.

Tajana Obradović Onda znaš kako stvari stoje

Je li zlato sve što sja ili su često u pravu oni koji tvrde da se sreća ne kupuje novcem? U što se može izroditi dobar posao preko veze i kamo nas može odvesti sklonost kompromisima? Roman „Onda znaš kako stvari stoje“ Tajane Obradović na ova pitanja odgovara izravno, jednostavno i efektno, detektorski. Gorka pilula stvarnosti otopljena u velikoj mjeri(ci) zdravog duha.
Tajana Obradović (1971.) je novinarka, urednica i spisateljica. Suvlasnica je izdavačke kuće Funditus i autorica dvaju romana. Prvijenac Cybersex – Čarobna šuma uspoređuju s trilogijom Pedeset nijansi sive, no ona sama ne misli tako. Nakon drugog romana – Onda znaš kako stvari stoje kažu da se, tematizirajući jedan od akutnih društveno-etičkih problema hrvatske današnjice (mobbing) potvrdila kao vrsna promatračica i istraživačica devijantnih fenomena suvremenog doba.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice