Predstavljanje knjiga / Ljubica Ribić i Milan Novak

17. studenoga 2021.

U srijedu 24. 11. 2021. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica svoje će knjige predstaviti Ljubica Ribić i Milan Novak.

Ljubica Ribić rođena je u Varaždinu 1959. godine u kojemu i danas živi i radi. Nakon završetka opće gimnazije upisuje Fakultet organizacije i informatike u Varaždinu.

Aktivna je članica hrvatskih književnih asocijacija: od 2014. članica je Varaždinskog književnog društva, 2015. postaje članicom Matice Hrvatske. Predsjednica je Udruge za promicanje kulture „Ritam misli“ od 2016. godine. Piše poeziju i kratku prozu na hrvatskome standardnom jeziku, na kajkavskom narječju i slovenskom jeziku. Prevodi sa slovenskog jezika.

Kao autorica i  aktivna djelatnica u kulturi sudjeluje u mnogim međunarodnim susretima u organizaciji drugih kulturnih asocijacija. Objavljuje u raznim literarnim revijama u Hrvatskoj i inozemstvu, Locutio (Slovenija), Poiesis (Slovenija), Braničevo (Srbija), Portile poeziei (Rumunjska), Branuvanja (Makedonija). Poezija joj je ušla u mnoge zbornike u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori i prevedena na slovenski, engleski, makedonski, rumunjski i francuski jezik.

Od rujna 2014. godine kao suorganizatorica upriličuje pjesnička druženja u Varaždinu pod nazivom IMPULS – poezija u kafiću, kao i snimanje emisija za Varaždinsku televiziju, IMPULS poezija na VTV-u. Od lipnja 2017. do srpnja 2018. uređuje i vodi radioemisiju RITAM MISLI OGLEDALO KORAKA na Radio Ludbregu. Moderator je mnogih književnih tribina u Hrvatskoj i Sloveniji.

Milan Novak (Maribor, 1965) čovjek je plesa, poezije i crteža.  U svoj život diplomiranog inženjera elektrotehnike upliće razigranost plesnih improvizacija, neomeđenost poezije i snenost crteža. Vječni „zaljubljenik u pisane riječi“ sudjeluje u čitanju uživo, literarnim radionicama i susretima, kako u Sloveniji, tako i u tuđini. Sudjeluje na mnogim međunarodnim festivalima, u Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj i Rumunjskoj.

U djelima Milana Novaka nalazimo duboka razmišljanja o biti, povezanosti s prirodom i s onim nečim što omogućava vidjeti svijet oko sebe drugačijim i, prije svega, malim s obzirom na prostranost duhovnog svijeta. Pjesme Milana Novaka prikazuju dvojnost ljudske prirode, prirode općenito, vječito prelijevanje crnobijelog u traženju ravnoteže.

Objavljuje u priznatim književnim časopisima u Sloveniji, u zbornicima širom regije, internetskim magazinima. Piše prozu i pjesme. Priređuje literarne događaje s elementima poezije, plesa/pokreta, glazbe i videa. Suorganizator je pjesničkih susreta u Varaždinu/Hrvatska, IMPULS – poezija u kafiću. Njegova djela prevedena su na hrvatski, makedonski, engleski, njemački i rumunjski jezik.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice