Predstavljanje knjiga / Božica Jelušić “Skok u dalj”, “Dravom i Podravljem” i “Kajogledi, vnebogledi”

14. svibnja 2021.
Božica Jelušić
Božica Jelušić

U petak 21. svibnja 2021. u 18 sati u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru manifestacije 11. Dani Ivana Trnskog i programa književna poslastica održat će se predstavljanje knjiga Božice Jelušić „Skok u dalj“, „Dravom i Podravljem“ i „Kajogledi, vnebogledi“. Uz autoricu, o knjigama će govoriti Darko Pernjak i Zdravko Seleš.

Božica Jelušić u književnosti se javila 1970. godine, a od tada je objavila preko 60 naslova poezije i proze u gotovo svim literarnim žanrovima. Bavila se je različitim djelatnostima i poslovima u domeni obrazovanja, kulture i društvenih djelatnosti. Najveći dio njezine radne prakse pripada prosvjeti u kojoj je provela 30-ak aktivnih godina potičući stvaralaštvo i kreativne sposobnosti mladih naraštaja. Članica je Društva hrvatskih književnika od 1974. godine. Antologizirana je, prevođena i nagrađivana. Zastupljena je u čitankama i lektiri te 40-ak antologija na stranim jezicima.

Ovom će prilikom biti predstavljene tri njezine knjige. Zbirka poezije na štokavskom narječju „Skok u dalj“, knjiga tekstova posvećenih rijeci Dravi i njezinom utjecaju na život ljudi „Dravom i Podravljem“ te najnoviju knjigu eseja „Kajogledi, vnebogledi“.

Organizator događaja je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika.
Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice