Predstavljanje Izabranih djela Božidara Prosenjaka

11. rujna 2015.

U srijedu 16. rujna 2015. godine u 19 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović Koprivnica bit će predstavljena Izabrana djela Božidara Prosenjaka u izdanju Nove stvarnosti iz Zagreba. Uz autora, izabrana djela predstavit će urednik i nakladnik Zvonimir Maštrović, glumac Dubravko Sidor, dr. sc. Hrvojka Mihanović-Salopek i dr. sc. Mario Kolar. Ovaj izbor djela predstavlja najcjelovitiji prikaz Prosenjakovog stvaralaštva do sad, i onoga za mlade kao i onoga za odrasle.

Božidar Prosenjak, jedan od najobjavljivanijih i najprevođenijih suvremenih hrvatskih književnika, rođen je u Koprivnici, a odrastao u podravskom selu Kuzmincu. Radovi su mu uvršteni u zbornike, antologije, školsku lektiru i školske udžbenike. Neki su mu tekstovi prevedeni na više od 20 svjetskih jezika.  Autor je scenarija za igrane i dokumentarne filmove te tekstova za mjuzikle, strip i popularnu glazbu.

Za svoj je književni rad Božidar Prosenjak primio više uglednih nagrada, a najvažnije su “Ivana Brlić-Mažuranić” i “Grigor Vitez” za roman Divlji konj.
Ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice