Predstavljanje digitalnih slikovnica

9. studenoga 2018.

U petak, 9.11.2018. s početkom u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska 1. kat) održat će se promocija digitalnih slikovnica koje su nastale tijekom provođenja projekta „Princeza na kraju svijeta – inovativno i kreativno poticanje čitanja kod djece u digitalnim okruženju“. Na predstavljanju slikovnica sudjelovat će izvoditeljica projekta Ivana Kranželić, ravnateljica knjižnice dr. sc. Dijana Sabolović-Krajina i knjižničarke Valentina Mikec i Danijela Petrić.

Projekt se provodio od svibnja do listopada 2018. godine pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Koprivnice i Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica. Projekt je bio namijenjen djeci, a sudjelovalo je 36 djece i odraslih. Sastojao se od osam literarno-kreativnih radionica  i radionica digitalne obrade novonastale priče te oblikovanja završnog proizvoda u digitalne slikovnice. Nastalo je osam digitalnih slikovnica u kojima pratimo avanture glavnih junaka i upoznajemo se s mitološkim bićima Podravine. Teme za slikovnice odabrane su kombinacijom lokalnih i univerzalnih motiva sa svrhom da kroz slobodnu interpretaciju djeca upoznaju legende svojega kraja, ali i usvoje osnovne elemente bajke. Tako se  ukazalo na vrijednost spajanja dvaju svjetova – svijeta bajki i digitalnog svijeta. 

Sve slikovnice dostupne su na web stranici knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica, a može im se pristupiti na poveznici: http://www.knjiznica-koprivnica.hr/knjiznica/defaultcont.asp?id=504&n=2.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice