PREDSTAVE ZA DJECU U SOKOLOVCU I U RASINJI

19. svibnja 2014.

U organizaciji Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ iz Koprivnice održane su 5.5.2014. dvije predstave pod naslovom „Kako misli jure malog Jure“ u osnovnim školama Sokolovac i Rasinja. Predstavama su prisustvovala i djeca iz njihovih područnih škola – ukupno 216 učenika te 33 učitelja i roditelja.
Predstave je izvela autorica istoimene nagrađivane zbirke pjesama za djecu, Nikolina Manojlović Vračar, a nastala je kao spoj književnog susreta i predstave s idejom upoznavanja djece s poezijom na njima blizak i prihvatljiv način. Kako je zbirka pisana u prvom licu, tj. „iz usta“ petogodišnjeg Jure, autorica bez imalo zadrške podjetinjuje poistovjećujući se s Jurom. Kotura se na prastarom biciklu, pjeva, svira, pronalazi prijatelje u publici, igra se s njima… Kako predstavu odlikuje puno topline i životnosti uz pokoji rekvizit i nimalo scenografije, a odvija se u stalnoj interakciji s djecom, mali su je gledatelji odlično prihvatili i u njoj zaista uživali.
Program Bibliobus vam dovodi u goste…. dio je redovite djelatnosti koprivničke “putujuće knjižnice”, putem kojeg se svake godine organiziraju književni susreti i kazališne predstave za djecu u školama uz koje Bibliobus ima svoja stajališta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice