PREDAVANJE ZA RODITELJE

26. listopada 2009.

«DISCIPLINA I KAZNA»

«IZAZOVI RODITELJSTVA» projekt je kojim u partnerstvu Obiteljski centar, koprivnička podružnica Udruge roditelja Korak po korak i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ organiziraju niz predavanja namijenjenih roditeljima i svima koji skrbe o djeci.

Predavanje pod nazivom «DISCIPLINA I KAZNA» održat će Vesna Auer Gregor, prof. psihologije, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska) u ponedjeljak 2. studenog 2009. godine u 19 sati.

Roditelji su danas izloženi nizu, često kontradiktornih, informacija o tome kako odgajati djecu. Tradicionalne metode odgoja pokazuju se neučinkovitim ili štetnima za djecu. Fizičko kažnjavanje djece zakonom je zabranjeno. S druge strane roditelji i svi odrasli koji se profesionalno bave djecom suočavaju se s poteškoćama vezanim uz discipliniranje djece i uspostavljanje autoriteta. Istraživanja pokazuju da i prestrogi kao i preblagi odgoj nisu učinkoviti.

Što umjesto batina, kako prekinuti neprihvatljivo ponašanje djeteta, kada i kako kazniti dijete, kako postići da se djeca ponašaju na poželjan način – pitanja su koja će biti predmet ovog predavanja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice