Predavanje za najšire građanstvo o bolestima koje prenose krpelji

10. lipnja 2016.

Primarijus mr. sc. Vesna Mađarić, specijalist infektologije održat će za najšire građanstvo informativno, edukativno i preventivno predavanje o bolestima koje prenose krpelji u srijedu, 15. 6. 2016. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na  1. katu).

Povod ovog predavanja je veliki rizik od ugriza krpelja koji mogu na ljude prenijeti i neke uzročnike teških zaraznih bolesti, a javljaju se u sadašnjoj sezoni čestih boravka u prirodi. Upravo je područje Koprivničko-križevačke županije već više od 60 godina poznato kao endemsko žarište krpeljnog meningoencefalitisa. To je virusna bolest kod koje može doći do ozbiljne upale mozga i moždanih ovojnica. Bolest u principu ima sezonski karakter te se pojavljuje od proljeća do rane jeseni. Dolaskom toplijeg vremena izuzetno je važno pridržavati se preventivnih mjera kako bi odlazak u prirodu ostao siguran. Stoga će dr. Mađarić upoznati građane koji poslom ili rekreacijski borave u prirodi, prije svega roditelje male djece, s mjerama pravilne zaštite tijekom boravka u prirodi, načinu odstranjivanja krpelja s kože, sa simptomima bolesti koje prenose krpelji kao i s mogućnošću prevencije bolesti aktivnom imunizacijom – cijepljenjem.

Predavačica, prim. mr. sc. Vesna Mađarić, specijalista infektologije, voditeljica je Tima za infektologiju u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ u Koprivnici. Aktivna je članica Hrvatskog liječničkog zbora. Autorica je mnogobrojnih znanstvenih i stručnih članaka te predavačica na brojnim stručnim skupovima u zemlji inozemstvu. Kao vrhunski hrvatski infektolog radi i na zdravstvenoj preventivi držeći popularno-stručna predavanja.

U sklopu predavanja knjižničari će prisutne upoznati s knjižničnom građom, koja zainteresiranima može proširiti uvid u temu predavanja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice