PREDAVANJE «UMIJEĆE ŽIVLJENJA SA SLABOVIDNOŠĆU» I PREZENTACIJA POVEĆALA

13. travnja 2010.

S teškoćama u čitanju suočava se sve veći broj ljudi bez obzira na dob. Stoga Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije i Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” Koprivnica pozivaju sve zainteresirane da u srijedu, 14. travanja 2010. u 10.00 sati dođu na predavanje pod nazivom “Umjetnost življenja sa slabovidnošću” u Čitaonicu tiska koprivničke knjižnice. Predavanje će održati specijalist oftalmologije dr. med. Irena Vladušić, koja je obavila dodatnu edukaciju za probleme slabovidnosti u inozemstvu.

Prezentacija će obuhvatiti medicinske uzorke slabovidnosti, simptome i mogućnosti liječenja kao i prikaz različitih pomagala koja omogućuju osobama s teškoćama u čitanju, a posebice slijepim i slabovidnim osobama samostalan i neovisan život.

Također će biti predstavljene i razne vrste povećavajućih pomagala (od optičkih do elektroničkih) kako bi se svi zainteresirani mogli pobliže upoznati s mogućnostima i isprobati pojedina pomagala, te se informirati o načinima financiranja.

Ovu edukaciju za građane Koprivničko-križevačke županije omogućuje Optički studio i poliklinika Monokl iz Zagreba, tvrtka s 20 godišnjom tradicijoma. Posebnu pažnju posvećuje najmlađima kroz subspecijalističku ordinaciju za djecu koja nudi kompletne preglede, dijagnostiku slabovidnosti i strabizma te organizira vježbe za slabovidnu djecu. Osnovan je i Low vision centar koji vodi brigu o slabovidnim pacijentima kroz preglede, uključujući preglede za teleskopske naočale i širok asortiman stručnih pomagala za slabovidne. Njihov trud je prepoznat u tome što su prvi optički studio u Hrvatskoj s certifikatom ISO 9001 za kvalitetu rada.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice