Predavanje Silvije Kolar-Fodor „Sjeme kao zalog naše budućnosti“ i razmjena domaćeg sjemenja

8. ožujka 2019.

Predavanje Silvije Kolar-Fodor „Sjeme kao zalog naše budućnosti“
i razmjena domaćeg sjemenja

U četvrtak, 14. 3. 2019. u 18 sati u Čitaonici tiska Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica u okviru programa „Zelena knjižnica“ Silvija Kolar-Fodor održat će predavanje na temu „Sjeme kao zalog naše budućnosti“. Uz predavanje održat će se i razmjena domaćeg sjemena. Nakon predavanja Silvija Kolar-Fodor ukratko će predstaviti i svoju knjigu „Vrtlarenje u skladu s prirodom“ koju će zainteresirani imati priliku nabaviti.

Silvija Kolar-Fodor predsjednice je udruge „Biovrt – u skladu s prirodom“ i autorica tekstova na stranici www.biovrt.com. Potpuno je posvećena radu u udruzi Biovrt – na projektima, edukacijama i radu sa zajednicom. Na svom imanju isprobava različite tehnike uzgoja i biovrtlarstva, od klasičnih povrtnjaka pa sve do šumskih vrtova. Uzgaja i čuva preko 500 vrsta povrća, voća, cvijeća i začinskog/ljekovitog bilja i redovito povećava svoju banku sjemenja te u sklopu udruge provodi i program Čuvari sjemenja putem kojeg uključuje članove udruge Biovrt diljem cijele RH u čuvanje starinskih vrsta od izumiranja.

Pozivamo sve zainteresirane da započnu novu vrtlarsku sezonu, nauče više o važnosti uzgoja zdrave hrane, inspiriraju se za kreiranje vlastitog vrta i razmijene/nabave sjemenje starinskih sorti koje će dalje i sami održavati u svojim vrtovima. Ako nemate sjeme za razmjenu, do sjemenja na spomenutoj razmjeni možete doći i donacijom. Razmjena sjemena tradicionalni je način suradnje među seljacima i vrtlarima, očuvanja starih sorti te prilagođavanja različitim vrstama tla i klimatskim uvjetima.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice