PREDAVANJE PROF. PAULA HIRTA O GRAND CANYONU

24. svibnja 2012.

U četvrtak, 31.5.2012. u 19.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnici prof.dr.sc. Paul Hirt. održat će predavanje Nature, Culture, and History at the Grand Canyon, Arizona.
Paul Hirt povjesničar je i predavač na Arizona State University. Teme kojima se posebno bavi su američki Zapad, povijest globalnog okoliša, politika okoliša i istraživanje održivog razvoja. Objavio je knjigu o povijesti američkog upravljanja šumama od drugog svjetskog rata (A Conspiracy of Optimism, 1994), zbirke eseja o povijesti američkog sjeverozapada (Terra Pacifica, 1998. i Northwest Lands, Northwest Peoples, 1999.) i više od dvadesetak članaka i poglavlja u knjigama o povijesti okoliša na američkom Zapadu. Nedavno je završio knjigu o povijesti električne energije na američkom sjeverozapadu i Britanskoj Kolumbiji.
Profesor Hirt predaje u ovom proljetnom semestru američku povijest na Sveučilištu u Mariboru u okviru programa Fulbright.
U Knjižnici „Fran Galović“ održat će predavanje o prirodi, kulturi i povijesti Grand Canyona u Arizoni uoči svojeg sudjelovanja na međunarodnom znanstvenom skupu o povijesti okoliša regionalnog parka Mura-Drava u Koprivnici 1. i 2.6.2012. Iako će predavanje biti na engleskom moći će ga se pratiti i oni koji ne razumiju jezik preko fotografija na slajdovima.
Predavanje je slobodno za sve zainteresirane. Suorganizatori su Ekološko društvo Koprivnica i Povijesno društvo Koprivnica. Pokrovitelj je Grad Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice