Predavanje / prof. dr. sc. Željko Andreić “Svjetlosno onečišćenje i opažanje golim okom”

27. svibnja 2022.

U petak, 3.6.2022. s početkom u 18 sati, u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ prof. dr. sc. Željko Andreić održat će predavanje pod nazivom „Svjetlosno onečišćenje i opažanje golim okom”. Predavanje će se održati u organizaciji Astronomskog društva Koprivnica.

Željko Andreić je zaljubljenik u astronomiju i dugogodišnji popularizator znanosti. Koliko je njegov doprinos astronomiji, govori i podatak da je na prijedlog prof. Korada Korlevića, voditelja Znanstveno Edukacijskog Centra i Zvjezdarnice Višnjan, centar za mala tijela Sunčevog sustava (Minor Planet Center) Međunarodne astronomske unije (International Astronomical Union – IAU) dodijelio asteroidu broj 12584 ime Zeljkoandreic upravo po našem gostu – predavaču!

U predavanju će ukratko biti opisana jednostavna i lako izvediva opažanja golim okom, kako iz svjetlom onečišćenih područja gradova i manjih naselja, tako i iz područja s relativno tamnim nebom. Uz to će biti opisan utjecaj svjetlosnog onečišćenja na mogućnost i težinu pojedine vrste opažanja.

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice