Predavanje o konopljinom ulju

26. ožujka 2015.

U srijedu 1.4.2015. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održat će se predavanje o konopljinom ulju. Predavanje će se se održati na prvom katu knjižnice u Čitaonici tiska.

Konopljino ulje je moćan saveznik u podizanju imuniteta, smanjenu kolesterola i zaštiti od bolesti krvožilnog sustava. Ono po čemu se konoplja znatno ističe je vrlo specifičan sastav ulja i biljnih proteina. Neke od poznatijih masnih kiselina su linolna omega 6 i alfa-linolenska omega 3 masna kiselina. Ove dvije masne kiseline su esencijalne za ljudski organizam i ljudsko tijelo ih unosi kroz hranu. Osim ovih važnih masnih kiselina ulje konoplje sadrži i vitamin E, magnezij, željezo, cink, steroli, fenoli, kanabinoidi itd. 

Teme koje će na predavanju biti opširnije objašnjene su:

• konopljino ulje u prevenciji i liječenju zdravstvenih tegoba

• čemu služe esencijane masne kiseline koje život znače

• konopljini proteini

• konopljine sjemenke kao super hrana

• prirodna kozmetika protiv starenja

• njega tijela

• konoplja u kuhinji

Posjetitelji će moći degustirati bezglutenske energetske kekse od konopljinog proteina, pesto od konoplje, čaj od konoplje, energetski shake od konoplje, čokoladu s konopljinim uljem i konopljim sijemenkama.

Predavanje će održati Bojan Šmic koji radi kao somelier  u restoranu Florijan u Mariboru gdje povezivanjem hrane, pića i glazbe gostima omogućuje posebne užitke.  Svakodnevno ga oblikuje njegova strast prema hrani, piću i zdravoj prehrani. Član je S.U.R.F. instituta koji se bavi istraživanjem i razvijanjem novih pristupa kulturi prehrane i bivanja. Član je i Cannabis social cluba Slovenija. 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice