PREDAVANJE O HIGIJENI RUKU

20. kolovoza 2010.

U petak, 20. kolovoza održano je u Knjižnici predavanje u okviru ljetnih zdravstvenih konzultacija “Zajedno do zdravlja” na temu Kako ispravno održavati higijenu ruku.

Dr. Vlatka Janeš-Poje, specijalist mikrobiolog i viša medicinska sestra Snježana Vuljak u održanoj prezentaciji naglasile su kako redovito i ispravno pranje ruku može spriječiti pojavljivanje mnogih infekcija i prenošenje različitih zaraznih bolesti, poput obične prehlade, gripe, crijevnih infekcija, zarazne žutice i drugih.

Tijekom prezentacije nazočni su imali priliku naučiti kako se ruke ispravno dezinficiraju alkoholnim dezinficijensom, a zatim uz pomoć posebnog aparata provjeriti pod fluorescentnim svjetlom koliko su to uspješno učinili.

Osim redovitog pranja ruku – osobito prije jela te nakon obavljanja nužde, ali i u svim prilikama nakon što smo rukama dirali bilo kakvu površinu koja može biti izvor nečistoće – vrlo je važno da ruke peremo na ispravan način: najbolje toplom tekućom vodom i tekućim sapunom, a brišemo čistim i suhim tekstilnim ili papirnatim ručnikom. Tako možemo na jednostavan i jeftin način i sami puno pridonijeti očuvanju vlastitog zdravlja, kao i zdravlja svojih bližnjih – glasila je završna poruka predavanja o ispravnoj higijeni ruku.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice