Predavanje / Nečastive – povijest vještica od antike do danas

13. rujna 2021.
Kristijan Petrović
Kristijan Petrović

U srijedu, 15.9.2021. s početkom u 18 sati u prostoru Stručno-znanstvenog odjela Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica predavanje će održati Kristijan Petrović pod naslovom „Nečastive – povijest vještica od antike do danas“.

Kristijan Petrović po zanimanju je televizijski novinar koji se tim poslom bavi više od dvadeset godina, ali više interesa u svoje slobodno vrijeme posvećuje „okultnoj povijesti“. Interes za „okultnu povijest“ kod njega se pojavljuje u ranoj dobi kad su mu baka i otac čitali priče u kojima su ga najviše zanimale vještice, zmajevi i vukovi. S vremenom njegov interes preusmjerio se u dublje istraživanje priča i negativaca koji su se javljali u njima pa je saznao da su mnogi likovi iz bajki bili protagonisti mnogim povijesnim događajima.

Žene su bile spaljivane jer su optužene da su vještice, tek zakopani leševi su se otkapali jer su ljudi mislili da su vampiri, sudski procesi vodili su se protiv osoba koje su prozvane vukodlacima… Tijekom godina zavirio je u brojne arhive i privatne biblioteke kako bi se oboružao povijesnim činjenicama uz tek malo nezaobilazne antropologije, mitologije i legendi.

Ukoliko želite saznati više informacija o temama s kojima se Petrović bavi dođite na predavanje u koprivničku knjižnicu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice