Predavanje „Može li se školovati znatiželju?“ kazališnog redatelja Nikše Eterovića

15. lipnja 2015.

U petak, 19.6.2015. s početkom u 12.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska, 1.kat) održat će se predavanje „Može li se školovati znatiželju?“ kazališnog redatelja Nikše Eterovića namijenjeno odgajateljima, učiteljima i stručnim suradnicima koji se u radu bave djecom.

Nikša Eterović kazališni je redatelj, diplomirao na Akademiji u Zagrebu, koji živi i radi u Berlinu. Bogatog  je iskustva jer je kao pedagog školovao čitave generacije glumaca, redatelja i kazališnih pedagoga na Theakademie u Berlinu, čiji je bio direktor i umjetnički voditelj punih šesnaest godina. Godinama se bavi istraživanjima kreativnosti, metodama kreativnog treninga i treninga kreativnosti, poticanjem i njegovanjem kreativnog izraza i njegovim utjecajem na razvoj cjelovite ličnosti. O svojim iskustvima piše i objavljuje, a održao je i čitav niz radionica i predavanja. 

U svom predavanju Nikša Eterović kroz brojne primjere iz teorije i prakse ukazat će nam na važnost znatiželje i njezin utjecaj na cjeloviti razvoj ličnosti. Razgovarat će se o znatiželji kao izvoru sreće, želje  za znanjem, doživljajima i uzbuđenjima. Posebna pažnja posvetit će se pitanjima: kako njegovati znatiželju, kako školovati znatiželju te kako  poticati znatiželju i koristiti je u nastavnom procesu? 

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice