Predavanje „Knjižnice u Barceloni – model pozicioniranja knjižnica u budućnosti“

13. studenoga 2012.

Predavanje „Knjižnice u Barceloni – model pozicioniranja knjižnica u budućnosti“

U srijedu, 14.11.2012. u 18.00 sati u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica (Čitaonica tiska na 1. katu) izlaganje pod nazivom „Knjižnice u Barceloni – model pozicioniranja knjižnica u budućnosti“ održat će mr.sc. Ljiljana Sabljak, knjižničarska savjetnica, voditeljica Gradske knjižnice Zagreb i članica Odbora za narodne knjižnice Međunarodnog saveza knjižničarskih udruga i institucija (International Federation of Library Associations and Institutions – IFLA). Na temelju praktičnih uvida i teorijskih istraživanja pokušat će odgovoriti na pitanja: zašto Barcelona gradi novu gradsku knjižnicu u vrijeme kada Šapnjolsku potresa velika ekonomska kriza, a nezaposleno je čak 50 posto mladih? Mogu li španjolske knjižnice, a posebno knjižnice u Barceloni biti model novih trendova u knjižnicama, a time i u društvu? Koji su to zapravo novi trendovi u bibliotekarstvu / u društvu? Kako pozicionirati knjižnicu u budućnosti? Što je to danas knjiga?
Izlaganje će se održati u okviru ciklusa tribina „Knjižnice u svijetu“, odnsno Koprivničke AGORE 21 : kultura i obrazovanje u Koprivnici u kontekstu EU.
KOPRIVNIČKA AGORA 21 – Kultura i obrazovanje u Koprivnici u kontekstu EU : Ciklus okruglih stolova, predavanja i tribina INICIJATIVA je ravnatelja koprivničkih institucija u kulturi – Knjižnice, Muzeja i Pučkog otvorenog učilišta. CILJEVI: potaknuti javnu raspravu o potencijalima koprivničke kulture, institucija u kulturi i stručnjaka u razvoju Grada u promijenjenom društvenom okruženju 21. stoljeća; jačati i razvijati partnerstvo ustanova u kulturi i svih zainteresiranih pojedinaca i institucija, lokalne uprave i samouprave; pravodobno i kvalitetno pripremati se za apliciranje na natječaje za EU fondove. CILJANA PUBLIKA: svi zainteresirani građani, stručnjaci, predstavnici udruga, turističkih zajednica, javne uprave i samouprave, službi, ureda i agencija za fondove EU, medija i drugi. POKROVITELJSTVO: Grad Koprivnica. Vaše prijedloge možete slati na kcagora21@gmail.com
Tribina je otvorena za sve zainteresirane!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice