Predavanje doc. dr. sc. Marka Vucelje / Šume, šumari i šumarski svijet

5. studenoga 2020.
Šuma
Photo by Efdal YILDIZ from Pexels

U srijedu, 11.11.2020. s početkom u 18 sati u koprivničkoj knjižnici popularno-znanstveno predavanje održat će doc. dr. sc. Marko Vucelja sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

Šume predstavljaju značajno mjesto kada je u pitanju neprocjenjivi ekosustav. Šume su posebno važne i potrebne mnogim životinjama, pa tako i raznim vrstama kukaca i ptica.

Jeste li znali da kada dođe do sječe šume, dolazi i do uništavanja cijele jedne životne zajednice koja je obitavala na tom području. Osim životinjama šume su važne i potrebne ljudima. Nije dobro razmišljati kako sve te promjene koje se odvijaju u okolini zapravo ne diraju nas kao osobe. Šume su potrebne i ljudima zato što predstavljaju izvor čistog zraka, vode i hrane. Šume se smatraju izvorom važnog građevinskog materijala što nije zanemarivo kada je u pitanju porast broja populacije. One su potrebne i zato što se smatraju izvorom lijekova. Vrijeme je da se trgnemo i pomognemo prirodi te očuvamo šume. Ipak su one naše blago.

O toj važnoj simbiozi čovjeka i šume te šume i životinja više ćemo čuti na predavanju Marka Vucelje koji će nam zanimljiv način približiti taj šumski svijet. Predavanje će biti organizirano u skladu s epidemiološkim mjerama, otvoreno je za sve zainteresirane, no molimo posjetitelje da svoj dolazak prethodno najave.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice