Popunjeno / Predavanje / Ante Radonić „Svemirski letovi danas i sutra“

19. studenoga 2021.

U četvrtak, 25. studenoga s početkom u 18:30 u Stručno-znanstvenom odjelu Knjižnice i čitaonice “Fran Galović” predavanje će održati Ante Radonić.

Legendarni voditelj zagrebačkog planetarija, vrhunski poznavatelj astronomije i astronautike te neumorni popularizator znanosti Ante Radonić ponovno nam dolazi u Koprivnicu. Na predavanju nazvanom „Svemirski letovi danas i sutra“ Ante će nas upoznati s najnovijim dostignućima u svemirskoj tehnologiji, a ima ih dosta: od novih raketa-nosača preko letjelica s ljudskom posadom do planova za nove svemirske postaje. Kada možemo očekivati povratak ljudi na Mjesec i prvu misiju na Mars? Zašto je Rusija raznijela svoj satelit u orbiti i koliko je to opasno za druge satelite, uključujući i svemirske postaje? Što razvoj privatnih raketa i svemirskih brodova znači za budućnost čovjeka u svemiru? U konačnici, zašto uopće ići u svemir i što tamo ima za nas?

Gostovanje Ante Radonića organiziraju Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” i Astronomsko društvo Koprivnica.

Za ulazak u prostor Knjižnice obavezno je posjedovanje EU digitalne COVID potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza o cijepljenju, preboljenju ili testiranju za osobe starije od 16 godina. Zbog nužnosti pridržavanja epidemioloških mjera broj posjetitelja ograničen je pa je dolazak obavezno najaviti e-mailom na odrasli@knjiznica-koprivnica.hr ili telefonom na 048/622-363 (108).

Veselimo se Vašem dolasku!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice