Predavanje američke znanstvenice Lydie Wilson

2. prosinca 2013.

U srijedu 27. 11.2013. u Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica edukativno predavanje o liječenju tumora održala je mlada američka znanstvenica Lydia Wilson (26), koja svoje podrijeklo vuče s otoka Korčule.
ao korisnica jednogodišnje Fulbrightove stipendije ova magistrica medicinske fizike u Hrvatskoj istražuje praksu medicinske fizike i terapije te istražujući razlike u liječenju tumora radiovalovima u našoj i svojoj zemlji. Njezin rad vezan je uz pet hrvatskih centara, većina uz Kliniku za tumore u Zagrebu, no svojim predavanjima ona nastoji educirati i širu javnost o ovoj važnoj temi. Upravo je to bio razlog njenog gostovanja u koprivničkoj Knjižnici, ostvaren u suradnji s Američkim veleposlanstvom u Hrvatskoj.
U prepunoj Čitaonici tiska Lydia Wilson upoznala je učenike i nastavnike Gimnazije i Srednje škole (medicinsko usmjerenje) s osnovama medicinske fizike i mogućnostima njene primjene, s najnovijim metodama liječenja tumora radiovalovima te s prednostima i nedostacima takvog liječenja.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice