Poziv sudionicima Olimpijade čitanja 2021. na završnu svečanost

7. rujna 2021.

Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica poziva svu djecu koja su sudjelovala u ljetnom programu „Olimpijada čitanja 2021.“ na završnu svečanost. Svečanost će se održati uz zabavu i druženje u Gradskom parku, pored dječjeg igrališta u petak, 10. 9. 2021. Sudionicima će biti dodijeljene diplome, a najuspješniji će primiti medalje.

Zbog poštivanja epidemioloških mjera program će se održati u dvije grupe. Za učenike koji sada polaze 2. i 4. razrede  program će započeti u 17.30 sati i u 18.15 za učenike koji sada polaze 3. i 5. razrede. Mole se svi da sa sobom ponesu dekice i dnevnike čitanja. Završnu svečanost vodit će Karolina Điko, učenica 7. razreda OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ koja je ujedno i ambasadorica čitanja koprivničke knjižnice. U slučaju kiše, program se odgađa.

 

„Olimpijada čitanja“ program je Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koji je započeo u 2016. godini s ciljem da se potakne djecu da čitaju knjige, da čitaju iz užitka te da prepoznaju knjižnicu kao zanimljivo mjesto za stjecanje znanja i novih spoznaja. Namijenjen je učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Ove godine održavao se tijekom ljetnih praznika od 18. 6. do 31. 8. 2021. Prijavilo se ukupno 215 učenika, od koji je aktivno sudjelovalo njih 204, podjednako su sudjelovali i djevojčice i dječaci. U nešto više od dva mjeseca sudionici su pročitali ukupno 2447 knjiga, najviše od kada se program provodi, 12 knjiga u prosjeku po sudioniku. U proteklih pet godina provođenja Olimpijade pročitano je ukupno 3876 knjiga. Prve godine provođenja pročitane su 3,2 knjige po sudioniku. Prosjek je u 6 godina porastao za 4 puta! U 2021. godini djeca su prihvatila i novu mrežnu stranicu projekta dostupnu na poveznici www.olimpijadacitanja.org. Polovica sudionika upisala se i online te su ocijenili i recenzirali 196 knjiga. Djeca i roditelji iskazali su veliko zadovoljstvo programom, a ovaj rezultat oduševio je i knjižničare. Dvoje učenika pročitalo je po 72 knjige što je svako za istaknuti, a njihova imena saznat ćemo na završnoj svečanosti. Program financijski podupire Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Grad Koprivnica.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice