Poziv nakladnicima, tiskarima i autorima s područja Koprivničko-križevačke županije

1. prosinca 2016.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ u tijeku su pripreme za izložbu Nakladništvo u Koprivničko-križevačkoj županiji u 2016. 
Ovogodišnja izložba županijskog nakladništva bit će postavljena u izlozima koprivničke Knjižnice od 19.12.2016. do 8.1.2017.

Ova tradicionalna, velika prosinačka izložba na kraju svake godine prezentira bogatu lokalnu knjižnu i odabranu neknjižnu produkciju u tekućoj godini koja je dio knjižnične Zavičajne zbirke „Caproncensis“. Izložba redovito nudi uvid u raznovrsnu građu, od djela autora koji su rođeni i/ili žive i rade na ovom području, preko djela koja su tematski vezana uz koprivnički, križevački i đurđevački zavičaj do djela koja objavljuju nakladnici sa spomenutih područja.

Značaj zavičajnih zbirki koje se prikupljaju u knjižnicama,  muzejima i arhivima, kao i u školama, očituje se ponajviše u činjenici da su one čuvari baštine određenog kraja, te je stoga njihov doprinos očuvanju lokalne memorije itekako važan. Stoga je Zakonom o knjižnicama propisano da pravne ili fizičke osobe koje izdaju ili proizvode tiskanu i drugu vrstu građe imaju obavezu dostaviti  primjerak matičnoj knjižnici na svom području, upravo radi sustavnog popunjavanja zavičajne zbirke.  Ova obaveza nakladnika, tiskara ili autora odnosi se na tiskanu građu kao što su knjige, časopisi, grafičke mape, katalozi, stare razglednice i fotografije, brošure te sve druge vrste građe – audovizualnu, elektroničku i slično.

Knjižnica ovim putem zahvaljuje lokalnim nakladnicima i mnogim autorima koji su već dostavili obavezne primjerke svojih publikacija te poziva one koji još nisu dostavili obvezni primjerak u Knjižnicu da to svakako čim prije učine, kako ne bi izostala informacija o njihovom objavljenom djelu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice