Poziv autorima i nakladnicima

6. prosinca 2013.

U Knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ trenutno su u tijeku pripreme za izlaganje županijskog nakladništva. Ova tradicionalna prosinačka izložba prezentira lokalnu knjižnu i odabranu neknjižnu produkciju u 2013.godini koja je dio zavičajne zbirke Caproncensis.
Značaj zavičajnih zbirki očituje se ponajviše u činjenici da su one čuvari baštine određenog kraja, ona posebna i prepoznatljiva povijesna, kulturna i geografska osobitost. Osnivaju se najčešće u narodnim knjižnicama, u muzejima i arhivima, školama, a Zakon o knjižnicama propisuje i dostavljanje obveznog primjerka za pravne i fizičke osobe koje izdaju ili proizvode tiskanu građu kao što su knjige, časopisi, grafičke mape, katalozi, stare razglednice i fotografije, brošure te drugu vrstu građe – audovizualnu, elektroničku. Uz kupnju i darivanje, obvezni primjerak je drugi najčešći oblik prikupljanja i popunjavanja zavičajne zbirke. Ove činjenice poznate su našim lokalnim nakladnicima i mnogim autorima i Knjižnica im se ovim putem zahvaljuje te poziva one koji još nisu dostavili obvezni primjerak da to svakako čim prije učine, kako ne bi izostala informacija o njihovom objavljenom djelu.
Sva knjižna i neknjižna građa koja je (ili će biti) prikupljena u zavičajnu zbirku biti će izložena u izlozima Knjižnice u vremenu od 23. 12. 2013. – 8.1. 2014.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice