POZIV AUTORIMA I NAKLADNICIMA NA SUDJELOVANJE U IZLOŽBI NAKLADNIŠTVA KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKE ŽUPANIJE U 2011. GODINI

15. prosinca 2011.

Mnogi građani Koprivnice i korisnici Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ znaju da njihova knjižnica krajem svake godine priređuje izložbu koja prezentira lokalnu knjižnu produkciju. U izlozima tada osvanu brojna djela stvaratelja s područja Koprivničko-križevačke županije koja postaju dio Zavičajne zbirke Caproncensis.
U Zavičajnu zbirku knjižničari tradicionalno prikupljaju, stručno obrađuju i čuvaju raznovrsnu građu koja govori o povijesti grada i regije, značajnim osobama, važnim događajima i zanimljivostima. Uz knjige i časopise u Zavičajnoj zbirci se nalaze grafičke mape, stare razglednice, katalozi, brošure, ali i sadržaji na drugim medijima kao što su glazbeni CD-i i filmovi na DVD-ima. Pored kupnje i darivanja, jedan od najčešćih oblika prikupljanja građe u Zavičajnu zbirku je tzv. obvezni primjerak.
Knjižnica zahvaljuje svim nakladnicima i autorima koji su putem obveznog primjerka i darivanjem doprinijeli obogaćivanju Zavičajne zbirke, čime će omogućiti cjelokupnoj zainteresiranoj javnosti uvid u izdanja u 2011. godini. Poziva one koji još nisu dostavili obvezni primjerak da to svakako čim prije učine, kako ne bi izostala informacija o njihovom objavljenom djelu.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice