Povodom Noći knjige i TEDxKoprivnicaLibrarya još malo iznenađenja za Koprivničance

21. travnja 2016.

Nakon „Pričobudilica: mudrih priča iz svih krajeva svijeta“, programa povodom Noći knjige koji se održava u petak,  knjižnica prvi put organizira program i u subotu u večernjim satima.

Ovogodišnji TEDxKoprivnicaLibrary pada na 23.4. Svjetski dan knjige, a organizatori su povodom toga dana u suradnji s jednom od govornica pripremili iznenađenje za sve Koprivničance. U Le Petit cafeu postavit će se polica za razmjenu knjiga po uzoru na svjetski poznatu akciju „Bookcrossing“. Cilj i ideja cijele priče je da se u javnom prostoru napravi mjesto na kojem se može besplatno razmjenjivati knjige – posuditi knjigu za čitanje i ostaviti onu koju ste već pročitali i vama više ne treba. „Knjige moraju biti slobodne, a ne zarobljene na policama“

Prvu donaciju knjiga donosi Alis Marić, jedna od govornica na 7. TEDxKoprivnicaLibrary koferenciji, osnivačica bloga i facebook stranice „Čitaj knjigu!“ koja bilježi preko 120 000 pratitelja. Kao što Alis piše kritike iz srca tako vjerujemo da će i Koprivničanci od srca prihvatiti ovu ideju o razmjeni knjiga i čitanju. Punjenju police pridružiti će se i Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica te nakladnik „Šareni dućan“.

Kao što su mediji već objavili, sve besplatne ulaznice za TEDx podijeljene su, ali zbog velikog interesa građana organizatori su osigurali prijenos uživo putem interneta (poveznica će biti dostupna na internetskoj stranici Knjižnice i stranici http://www.tedxkoprivnicalibrary.com/). Prijenos će se prikazivati i u Le Petit cafeu u kojem će biti i službeni afterparty nakon TEDx-a i druženje s govornicima i organizatorima.

Da bi ova konferencija bila besplatna zahvaljujemo našim partnerima: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Podravka, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije, Inducta, Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, Pan, Avalon, 2che, Le Petit cafe, Etnokaj, Tiskara Rihtarić. Medijski pokrivaju Glas Podravine, ePodravina.hr i Radio Glas Podravine.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice