Povodom Dana Europe, 9. svibnja: DVA POGRAMA „MLADI ZA MLADE“ U KNJIŽNICI I ČITAONICI „FRAN GALOVIĆ“ KOPRIVNICA

6. svibnja 2014.

Povodom Dana Europe, koji se obilježava 9. svibnja, u suradnji Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica s osnovnim i srednjim školama koprivničkog područja, održat će se ove godine u Knjižnici dva programa pod zajedničkim nazivom Mladi za mlade – i to 8. svibnja za srednje, a 16. svibnja za osnovne škole.
Slični susreti, koji svaki put nailaze na veliko zanimanje javnosti, već su nekoliko puta održani proteklih godina u Knjižnici. Osnovni im je cilj prezentiranje široj zajednici aktualnih međunarodnih projekata u kojima škole sudjeluju, te predstavljanje umjetničkog stvaralaštva mladih .
Prezentacije o svom sudjelovanju u eruopskim projektima održat će sami učenici koji su u projektima sudjelovali, a potom će se publici svojim stvaralaštvom predstaviti mladih pjesnici, pisci, glazbenici i likovni stvaratelji iz svih škola koje sudjeluju u programima.
Prvi od dva programa “Mladi za mlade” namijenjen je srednjoškolcima; održat će se u četvrtak, 8. svibnja 2014. s početkom u 13:00 sati u Stručno-znanstvenom odjelu (na 2. katu Knjižnice), a sudjelovat će sve tri koprivničke srednje škole – Gimnazija “Fran Galović”, Srednja škola i Obrtnička škola – predstavljanjem ukupno četiri međunarodna projekta te izvedbama petnaestak mladih umjetnika.
Već sad svi zainteresirani pozvani su i na drugi program, koji će biti namijenjen osnovnim školama, a bit će održan u petak, 16. svibnja 2014., s početkom u 11:30 sati u Čitaonici tiska (na 1. katu Knjižnice). Sudjelovat će koprivničke osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski”, “Braća Radić” i “Đuro Ester” te Osnovna škola iz Koprivničkih Bregi.
Dobro došli!

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice