Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti

8. kolovoza 2017.

4. Zdravstveni susret pod suncobranima POSJETE BOLESNICIMA – DOBRE NAMJERE I SKRIVENE OPASNOSTI

U petak, 11. 8. 2017. u 10 sati na terasi pod suncobranima ispred knjižnice ili u Čitaonici tiska u slučaju lošeg vremena bit će održan 4. Zdravstveni susret pod suncobranima na temu Posjete bolesnicima – dobre namjere i skrivene opasnosti. Predavačica će biti Vesna Sertić, dipl. med. sestra, a susret se provodi u suradnji s Općom bolnicom „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Cilj ovog zdravstvenog susreta je ukazati na nužnost informiranja o ponašanju za vrijeme posjete bolesniku u bolnici, kako bi se unatoč našim dobrim namjerama izbjegle skrivene opasnosti. 

Vrlo često ne shvaćamo naše posjete bolesnicima u bolnici kao dio liječenja ili dio zdravstvene njege. Međutim, posjete bolesniku su važan dio njihovog liječenja i u većini slučajeva djeluju pozitivno na njihov oporavak. S druge strane, za vrijeme posjete bolesniku često se  nađemo  u situaciji da ne znamo kako se ponašati ili možda što se od nas očekuje. Od nas zdravstveno osoblje očekuje da usvojimo ponašanje i poštujemo jednostavne upute, zato što je u bolesničkoj sobi najčešće smješteno više bolesnika, u isto vrijeme dolazi  više  posjetitelja te je veći rizik za neželjene događaje. Predavačica i konzultantica na ovom zdravstvenom susretu bit će Vesna Sertić  dipl. med. sestra iz Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica.

Učenici i nastavnici usmjerenja za medicinske sestre/medicinske tehničare opće njege Srednje škole Koprivnica zainteresiranima će mjeriti krvni tlak, razinu šećera u krvi i indeks tjelesne mase. Knjižničari će preporučivati knjižničnu građu na temu Zdravstvenog susreta.

Odjeli i službe

Tu smo za vas! Kvalitetnim i odgovornim radom želimo vam biti na usluzi.

Odjeli i službe
Veličina fonta
Kontrast
Poveznice